Skip to content

Global Voices

Global Voices er et nettsamfunn med over 500 bloggere og oversettere fra hele verden som samarbeider for å rapportere fra blogger og borgermedia overalt. Vi legger vekt på å gi plass til stemmer som vanligvis ikke blir hørt i internasjonale massemedier.

Global Voices ønsker å samle, organisere og utdype den globale samtalen på nett – å belyse steder og mennesker mediene ofte glemmer. Vi arbeider for å utvikle verktøy, institusjoner og forbindelser som skal hjelpe stemmer overalt med å bli hørt.

Millioner av mennesker blogger, publiserer lydopptak og laster opp bilder, videoer og informasjon over hele verden. Men med mindre du vet hvor du skal lete, kan det være vanskelig å finne ansette og troverdige stemmer. Vårt internasjonale team av frivillige skribenter and redaktører på deltid er aktive deltakere i bloggosfæren de skriver om på Global Voices.

Global Voices er en ideell organisasjon stiftet i Nederland som Stichting Global Voices. Vi har ikke noe kontor, men jobber som et virtuelt samfunn over flere tidssoner og møtes personlig kun når anledningen byr seg (vanligvis under våre Summits (møter)). Vi er avhengige av støtte, sponsorer, redaksjonelle oppdrag og donasjoner for å dekke våre utgifter.

Våre prosjekter

Global Voices blir oversatt til over 30 språk av frivillige oversettere som har dannet Lingua-prosjektet.  I tillegg, har Global Voices et Advocacy-meningsside og et nettverk som skal hjelper mennesker å komme til orde på nettet når stemmene deres blir sensurerte.  Vi har også et outreach-prosjekt som kalles  Rising Voices som hjelper marginaliserte områder å bruke borgermedia for å bli hørt, med særlig fokus på utviklingsland.
Les mer om våre prosjekter

Vår historie

Global Voices ble stiftet i 2005 av tidligere byråsjef i CNN Beijing og Tokyo, Rebecca MacKinnon, og teknologi- og Afrikaekspert, Ethan Zuckerman, da de begge var forskere ved Harvards Berkman Center for Internet and Society. Prosjektet vokste fram etter et  internasjonalt bloggermøte ved Harvard i desember 2004 og det startet som en enkel blogg.  (Her finner du en skriftlig rapport og podcast fra møtet).

Global Voices utbredte seg fort takket være støtten fra Berkman Center, Reuters, the MacArthur Foundation, samt energien og kreativiteten fra bidragsyterne.

Våre hovedmål

I en tid hvor internasjonale engelskspråklige medier overser mange ting som er viktige for en stor andel av verdens innbyggere, har Global Voices som mål å bøte på den skeive mediaoppmerksomheten gjennom å gi økt innflytelse til borgermedier.  Vi tror på ytringsfrihet og å bygge broer over kløftene som skiller menneksene.

Vi ønsker å:

  • få oppmerksomhet rundt de mest interessante samtaler og perspektiver som kommer fram i borgermedier over hele verden gjennom å lage lenker til tekst, bilder, podcast, videoklipp og andre former for borgermedier som oppstår på grasrota.
  • legge til rette for fremvekst av nye borgerstemmer gjennom opplæring, online veiledninger og profilering av trygg bruk av open-source og gratis verktøy som bidrar til at mennesker over hele verden kan uttrykke seg.
  • forsvare ytringsfriheten over hele verden og beskytte retten til borgerjournalister å rapportere fra begivenheter og dele meninger uten frykt for sensur eller forfølgelse.

Vennligst se våre ofte stilte spørmsål for mer informasjon.

Kilde.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: